OBS OBS OBS! SIDEN ER PT. LUKKET & AFVENTER NY KØBER! DER KAN IKKE KØBES VARER PÅ WEBSHOPPEN!

Mentaltræning til hunden

Selvom fysisk motion også er vigtigt for din hund, og særligt hvis du har en race der er ekstra aktiv, så er mental stimulering lige så vigtigt - hvis ikke endda endnu mere! Læs med her, og få tips til en sjov og nem udfordring til din hund. Alt det kræver er en papkasse og lækre godbidder 📦🐾

Hunde er skabt til at arbejde, og særligt deres næse er udviklet til dette formål. Hundens lugtesans er tusinde gange bedre end for eksempel menneskers. Derfor er det oplagt at bruge netop næsen til at mentalstimulere din hund. Mentaltræning er med til at gøre din hund træt, men også gladere og styrker dens selvtillid.

At mentalstimulere sin hund behøver ikke - og bør sjældent - være raketvidenskab. Det handler i sin al enkelthed om at stimulere din hunds hjerne og/eller sanser, lidt ligesom vi mennesker uddanner os til at tilegne os viden og kompetencer, som vi bruger i vores dagligdag og på arbejde.

Én ud af mange muligheder, er at lære din hund at bruge sin lugtesans til at finde frem til lækre godbidder. Så er din hund særligt glad for godbidder, så læs endelig videre!

"Find godbidder i papkassen"

Du skal bruge:
- Én papkasse med kassefyld
- En håndfuld godbidder 
- En glad hund, der er klar på en sjov udfordring 🐕

papkasse og godbidder til mentaltræning

Step 1 - Find en papkasse, og fyld den ud med for eksempel kassefyld, tomme toiletruller eller blade fra haven.

Step 2 - Tag en håndfuld af din hunds yndlings godbidder, og gem dem i papkassen imellem fyldet.

Step 3 - Sæt papkassen med kassefyld og gemte godbidder frem til din hund, og lad den arbejde sig frem til godbidderne ved at snuse og flytte rundt på kassefyldet. Du må ikke hjælpe hunden undervejs - det er nemlig vigtigt at hunden selv finder godbidderne, da det er her den mentale stimulering finder sted.
Ros endelig hunden for dens gode arbejde, når den har fundet godbidderne.

(Step 4) - Hvis din hund ikke forstår opgaven, eller har svært ved at finde godbidderne og trækker sig væk, kan du gøre opgaven lettere for hunden. Det vigtigste er, at din hund oplever succes med øvelsen. Dette styrker dens selvtillid.
Fjern noget af kassefyldet, så hunden også kan se en enkelt eller to af godbidderne, og sæt papkassen frem til din hund igen.

Se en video af øvelsen lige her:

Denne øvelse kan du bruge flere gange om dagen med din hund. Så længe den søger efter godbidderne i papkassen, synes den legen er sjov og udfordrende. Også selvom den bliver hurtigere og hurtigere til at finde godbidderne - det betyder blot at den forstår øvelsen. Lidt ligesom vi mennesker går fra at regne på papir til at kunne regne i hovedet 😉

Mentaltræning kan bruges i hjemmet, ude i haven, på gåturen - kun fantasien sætter grænser.

Rigtig god træning! 🐶🐾